Andreas Vesalius’un Eğitim Hayatı
Okumayı ve araştırmayı oldukça çok seven Andreas Vesalius, 6 yaşında Katolik kardeşler Hayat okuluna başladı. O okula başladığında, aritmetik ve Latince gibi diller öğrendi. Andreas Vesalius artık 15 yaşındaydı ve üniversiteye kaydını yaptırdılar, üniversitenin adı, Louvian üniversitesidir. Okumayı çok isteyen fakat okuyamayan babası ve ailesi Vesalius’in bu okuma başarı karşısında oldukça memnunlardı. Vesalius, eğitim konusunda olan yeteneği ve isteği ailesinden alıyordu hatta ailesinin kütüphanesinden oldukça faydalanmıştır. Andreas vesalius, sanat eğitimi ile birlikte, yunanca, Latince ve İbranice gibi dilleri de öğrendi. 1532 yılında sanat okulundan mezun oldu. Mezun olması ile birlikte yeni bir alana ayak atan Vesalius, 1533 yılında Paris’in en iyi ve donanımlı fakültesi olan, tıp fakültesini kazandı. Eğitim hayatı boyunca oldukça araştırma ve çalışma yapan Andreas, eğitimlerinin ardından, İtalya’ya gitti. İtalya’ya gelen Vesalius, Padua Üniversitesinde anatomi dersliğinde, anatomi ile ilgili ders vermeye başladı. Galen’in eserlerini büyük ilgi ve dikkatle incelemiştir. Galen’in eserlerini dikkatle inceleyen Andreas, Galen’in eserlerinde hata buldu. Bu hata aslında izlenen yolla ilgi hatalardı. Çünkü Galenin insan anatomisi ile verdiği bilgiler, yanlış bir yolla elde edildiğini düşündü. Bu bilgiler, incelemelerin hayvanlar üzerinden denendiği ve bundan çıkan sonuçların insanlara mal edilmesinden elde ediliyordu. Andreas Vesalius, bu durumun hata olduğunu doğru bilgiye insanın kendi anatomisinden ulaşılabileceğini söyledi.