Abdulkadir Bulut, 1943 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde dünyaya gelmiştir. Belirli bir yaşa gelip eğitim hayatına başlamasının ardından, ilkokul ve ortaokulu Anamur'da bitirmiştir. Okuldan mezun olduktan sonra Akşehir İlköğretmen Okuluna girerek eğitim hayatına yön vermiştir. 1961 yılında mezun olan Abdulkadir Bulut, kendi memleketi olan Anamur'da ve Kırıkhan'da öğretmenlik yapmıştır. Eğitim öğretim yıllarını geride bırakıp Öğretmenlik yaptığı sırada 1966 yılında sol propagandası yaptığı belirtilmiş ve Bakanlık tarafından mahkemeye verilmiştir. Mahkeme olaylarının başlaması ile tam olarak 1967 yılında aklanmış, fakat öğretmenlik mesleğine tekrar devam edememiştir. Bu olayın ardından mesleğine devam etmek için, Danıştay’a dava açmış ve kazanmıştır. Kazandıktan 777 gün sonra öğretmenlik yapmaya devam etmiştir. Şiir dünyasına 1960 yılında girmiştir fakat adını duyurmamıştır. O dönemlerde Milliyet Sanat Dergisi tarafından açılan ‘’1974 En Başarılı Genç Şairi’’ ödülünü almıştır.
Vefatı : 8 Ağustos 1995 yılında Silifke'den Anamur'a giderken bulunduğu dolmuşun kapısının aniden açılması ile, dolmuştan düşerek hayatını kaybetmiştir.