Titreşim Özellikleri
Tekrarlanan işlemler olarak salınımlar, ilk olarak, salınım miktarının ulaştığı en büyük sapmalarla veya salınımların genliği ile ve ikincisi, aynı durumların tekrarlarının meydana gelme sıklığı veya üçüncü olarak, salınımların sıklığı ile karakterize edilir. Tam olarak ne ifade eder, sürecin hangi aşaması zamanın başladığı ana karşılık gelir. Salınım sürecinin bu son özelliğine "başlangıç fazı" ya da kısaca, sadece "faz" denir. Açıkçası, bu kavramlar sadece belirli salınım türleri için geçerlidir, yani periyodik ve özellikle sinüzoidallar içindir. Bununla birlikte, genlik, frekans ve faz terimleri genellikle yukarıdaki anlamda genel olarak herhangi bir titreşime uygulanır.
Elektrik Titreşimleri
Elektrik devrelerinde, devrelerde, hatlarda vb. Meydana gelen akım, gerilim, yük dalgalanmaları. En yaygın elektriksel salınım türü , voltaj ve akımın devrede periyodik olarak değiştiği olağan alternatif elektrik akımıdır . 50 Hz frekansında meydana gelirler. Bu nispeten yavaş salınımlar genellikle AC elektrikli makineler kullanılarak elde edilir. Hızlı salınımlar, elektronik jeneratörlerin modern teknolojide en büyük rolü oynadığı özel yöntemler kullanılarak oluşturulur.
Not: Frekansa bağlı olarak, elektrik titreşimlerini iki gruba ayırmak gelenekseldir - frekansı 15.000 Hz'nin altında olan düşük frekans ve frekansı 15.000 Hz'den fazla olan yüksek frekans. Bu sınır seçilmiştir çünkü 15.000 Hz altındaki titreşimler insan kulağında ses hissi verirken, insan kulağı frekansı 15.000 Hz'nin üzerindeki titreşimleri duymaz.