Elektrik fenomeni alanındaki en aktif deneysel araştırmanın tarihsel dönemi, mekanik işin tamamlanması nedeniyle elektrik enerjisinin elde edilmesini mümkün kılan ilk elektrostatik makinelerin ortaya çıkması ile ilişkilidir. Mekanik çalışma, makinenin elektrikli elemanlarında bulunan elektrik yüklerinin çekim kuvvetlerinin (aksine) ve itilmesinin (aynı adı taşıyan) bazı bölümlerinin dönüşünden oluşuyordu.
Not: Bu tür makinelerle yapılan deneyler, araştırmacılar tarafından o zamanın elektriğinin doğası ve elektriksel etkileşim prensiplerinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulundu.
Loach Makinesinin Tarihi
İlk elektrostatik sürtünme makinesinin yaratılması, tarihçiler 1650'de ilk kez böyle bir cihaz yaratan Alman bilim adamı Otto von Guerick'e atfediliyor. Operasyonu, o zamanlar bilinen sürtünme yoluyla cisimlerin elektrifikasyonu fenomenine dayanan bir makineydi. Bununla birlikte, sürtünme makinelerinin önemli bir dezavantajı vardı; çalışmaları büyük mekanik çaba uygulanmasını gerektiriyordu. Sürtünme makinelerinin aksine, daha sonra oluşturulan elektrofor (indüksiyon) makineleri bu dezavantajdan yoksundu, çünkü elektrik enerjisini almak için elektrikli parçaların indüktörle (elektrifikasyona neden olan kısım ile) doğrudan temas etmeleri gerekmiyordu. Böylece, ilk elektrofor makinesi, yani elektrifikasyonu elde etmek için parçalarının karşılıklı sürtünmesini gerektirmeyen böyle bir elektrostatik makine, 1865 yılında Alman fizikçi August Tepler tarafından inşa edildi. Mucit, mekanik enerjiyi dönüştürerek elektriği etkin şekilde alacak elektrofor makineleri olduğu görüşündeydi.