Antares gök cismi, Nasa gök bilimcilerinin keşfettiği, devasa kitleli gezegenler kategorisine girmektedir. Ayrıca bu gezegen, Samanyolu Galaksisi’ndeki bulunan tüm gök cisimlerinden daha kırmızı ve soluk bir renk içermektedir. Bu renklerin başlıca nedenleri; Güneş ışınlarını çekirdeğe zıt yönünde iletmesidir. Yani, gezegen gelen ışınları, atmosferinde hapsediyor ve atmosferden dışarı çıkmasına izin vermiyor. Böylece, gezegenin yüzeyi kavurucu bir renge dönüşüyor.
Antares Gök Cisminin Özellikleri
Dünya’ya yaklaşık 600 ışık yılı kadar uzaklıkta ve gök yüzünde beliren en parlak, en doyurucu gezegendir.
Gezegenin bilinen en büyük ve en can alıcı özelliği; yüzeyindeki düşük sıcaklığı, çekirdeğinin yüzeyine yansıttığı parlaklıktır.
Antares, Akrep takımyıldızlarının periyodunda yer almakta ve çapı yaklaşık 3.8 astronomik birimi olarak ölçülmüştür.
Antares gezegeni, Güneş’in parlaklığından tam 60.000 kat daha fazla ışık yaymaktadır. Bu da yaklaşık, tam 4 sisteme yetecek kadar parlaklık demektir.
Teleskop İle Antares Gözlemi
Antares gözlemi, düşük bütçeli teleskoplarla bile gözlemleyeceğiniz, parlaklığı sayesinde Antares gök cismini tanıyacağınız sıra dışı bir gezegendir. Antares, ışık kirliliğinin olmadığı alanlarda daha parlak ve daha büyük gözükmektedir. Bu yüzden, Antares gözlemi yapacağınız da, yapay ışıkların olmadığı yerleri seçmenizde fayda var.