Nebula hakkında bilgiler, çoğu gök cisminden farklı olduğu için; insanlarda ayrı bir öneme ve değere sahiptir. Çünkü, Nebulalar’ın çoğu gazlardan ve temel bileşen maddelerden oluşmaktadır. Diğer gök cisimleri gibi; elle tutulur herhangi bir yüzeysel özellikleri bulunmamaktadır. Eğer sizde Nebula bilgileri arıyorsanız; bu konumuz tam size göre…
Nebulalar, uzayın 3/2’sini kaplayan gök cisimleri olarak bilinmektedirler. Hatta bazı bilim adamlarına göre; evrende en çok rastlanan gök cisimleri; Nebulalardır.
1700 ve 1800 yılları arasında; Nebulalara, galaksi gözü ile bakılmaktaydı. Çünkü, galaksilerin yüzeysel özelliklerine benzemekte olup, birçok gök bilimci bu yönde bilgi vermiştir.
Nebulaların oluşumları, evrende bilinen en hassas doğumlar olarak bilinmektedir. Bir nebula doğumu; toz ve hidrojen gazları ile olmaktadır.
Nebula doğumlarından sonra, hidrojen ve gazlardan hariç, birçok iyonik madde meydana gelir. Bunlar; helyum ve nebulalara rengini veren iyonik gazlardır.
Nasa’nın gözlemleri sonucu; Galaksiye benzer bir nebula bulunmuştur. Fakat bilim adamlarına göre bu nebula; haddinden fazla iyonik madde içermektedir. Yani, dış etkenleri ve özellikleri galaksiye benzemektedir.
Not: Galaksiye benzetilen Nebula’nın ismi; Helix Nebulası olarak konulmuştur.