Voyager 1’in Fiziksel Özellikleri
Voyager 1’in yapımı tamamen Nasa yetkililerince yapılmıştır. Günümüzde uzay araçlarında kullanılan, referans aletleri Voyager 1 uzay aracında bulunmaktadır ve üzerinde 11 adet bilimsel araç-gereç vardır. Bu araç-gereçleri sayesinde birçok cevapsız soruyu cevaplandırarak, astronomik alanda insanoğlunu bilgilendirmiştir. Voyager 1’in üzerinde bulunan en önemli aletler şöyledir; iletişim sistemi, güç ve son olarak bilgisayarlar.
İletişim Sistemi Nedir?
Voyager 1’de kullanılan iletişim ağı, eski tarihlerde yapılmasına rağmen oldukça iyi bir alıcı-vericiye sahiptir. Çünkü Nasa mühendisleri tarafından titiz ve teknolojik bir şekilde yapılmıştır. Uydunun üzerine geçirilen anten sayesinde haberleşme sağlayan Nasa, uydunun içerisinde bulunan derin uzay ağı adlı mekaniği öteki sistemdeki gezegenler için kullanmaktadır. Ayrıca Nasa’nın, uzay aracı ile hiçbir zaman bağlantısı kesilmemiştir.
Güç Sistemi Nedir?
Voyager 1, RTG adı verilen izotop motoru kullanmaktadır. Bu motor, Nasa mühendisleri tarafından Voyager 1’e özgü bir şekilde imal edilmiştir. 470 W elektrik gücü ile çalışan motor, anten vericileri sayesinde kendini sürekli yenilemekte ve şarj etmektedir. Motor üzerinde kalan hararet, izotop gücü sayesinde yakıta dönüştürülmektedir. Uzay aracının şuan ki yakıt durumu yaklaşık 6-7 yıl yetecek durumdadır.
Bilgisayar Sistemi Nedir?
Diğer uzay araçlarından farklı olan Voyager 1, tamamen elektrik akımı üzerine kurulu bir uzay aracıdır. Her şeyi izotop motoruna bağlı olmakla beraber, tüm bilgisayar ekipmanları motorun ısı mekanizması sayesinde çalışmaktadır. Ayrıca bilgisayarları sayesinde, Nasa’ya sürekli sinyal göndermekte ve uzay aracının yönetimi buradan yapılmaktadır.
Not: Voyager 1 üzerinde bulunan anten, sürekli olarak Dünya’ya bakmaktadır. Bunun nedeni; iletişim sinyallerinin daha hızlı ulaşması içindir.