Rusyada Krasnoyarsk Bölgesi'nde bir göktaşı düştü
Göktaşları ne sıklıkla Dünya'ya düşer? Evet her gün, her saat içinse. Bu sadece "düşüş" kavramının insanların farklı anlamları vardır. Bazıları için bu, Armageddon filminde olduğu gibi gezegenin yüzeyine bir düşüştür, ancak diğerleri için sadece atmosferin yoğun katmanlarına nüfuz eder ve dünyanın ateşinden kilometrelerce tam yanmadır. Bunu nasıl hayal edersiniz, yorumlarda tartışacağız, ancak şimdilik tekrar bazı felaketlerimiz olduğu hakkında konuşmamız gerekiyor. Bu kez, gece gökyüzünde parlak bir iz bırakan, ancak birkaç yıl önce Chelyabinsk'te olduğu gibi zarar vermeyen başka bir uzay nesnesi atmosterden içeri girdi.

Meteorlar Dünya'ya ne sıklıkla düşer?
Neyse ki, Dünya'ya düşen çok ciddi göktaşı vakası yok. Tabii ki, sadece haber akışımızı değil, aynı zamanda gezegenimizin manzarasını da değiştirenler vardı.
Örneğin, Meksika Körfezi'nin dünyamızda böylesine büyük bir “delik” bırakan devasa bir göktaşı gezegenimizin düşmesinin sonucu olduğuna inanılıyor.
Ciddi bir olaya başka bir örnek 30 Haziran 1908'de Podkamennaya Tunguska Nehri bölgesinde yer alan Tunguska göktaşı. Birçoğu hala ona ne olduğunu tartışıyor. Birine Dünya'nın yüzeyine ulaşmadan patladığı iki karşıt versiyon var ve ikincisine göre - ona çarptı.
Hikayenin kendisi çok çamurlu, çünkü bunu iddia edenler var hiçbir göktaşı yoktu ve aslında olay deneylerin sonucuydu. Hatta Nikola Tesla'nın deneylerini hatırlıyorlar,telsiz geniş mesafelerde elektrik “gönderebildiğini” iddia ediyordu. Bir versiyona göre, patlama bu alanda başarısız bir deneyin sonucuydu. Ama bunlar şimdilik tamamen tartışma ve teorik !
Chelyabinsk göktaşı. 15 Şubat 2013'te gezegenimize uçtu ve atmosferde patlayarak bölge etrafına birçok parça dağıttı. Bunlardan 50'den fazlası bulundu ve şimdi REC “Nanotech” UrFU'nun laboratuvarı, Rusya Bilimler Akademisi Jeokimya Enstitüsü Jeokimya Enstitüsü, Chelyabinsk Devlet Yerel Kültür Müzesi ve diğerleri de dahil olmak üzere müzelerde ve araştırma merkezlerinde saklanıyor.
Bütün bunlar, uzayda çok fazla meteorit olması ve sürekli gezegenimizin yanında uçmasından kaynaklanıyor. Atmosferimiz onlardan güvenilir bir şekilde korur, bu yüzden korkacak hiçbir şey yoktur.
Dışarıda vahşi ve zor bir hayat var. Ve ölüm riskimiz epey fazla. Bu nedenle, meteorlarda olağandışı bir şey yoktur, ancak yine de her zaman çok ilginçtir. 😀