Küresel ısınma soncunda dünyamızın dengesi hızla değişiyor. Fabrikalardan salınan karbondioksit yüklü gazlar, milyarlarca otomobilden yayılan dumanlar ve karbondioksit, orman yangıları havanın, ardından suyun ve toprağın yani tüm ekosistemin kirlenmesine yol açıyor. Dünya giderek ısınıyor ve milyarlarca tonluk buz dağları erimeye devam ediyor. Bu da deniz seviyesini yükseltirken binlerce türün yaşamını da tehlikeye atıyor. Peki tüm dünyada durum böyleyken medeni bölgelerden ve bu konuya en duyarlı kıta olan Avrupa’da durum nasıl ? Küresel ısınma o kadar hissediliyor mu?
COpernicus dergisine göre, geçtiğimiz aylarda en sıcak ağustos yaşandı. Bu ağustosta sıcaklık sanayi devriminden bu yana 1.2 derece yükselmiş durumda. Bu rakam az gözükse de her bir derece yüz milyarlarca ton buzulun erimesine, deniz seviyesinin santimetrelerce yükselmesine ve hayvan türlerinin yok olmasına neden olabilir.
Kuzey Avrupa ülkeleri olan Hollanda, Belçika, İskandinavya ve Polonya’da daha kurak bir yaz geçti. Sibirya ve dünyanın pek çok yerinde nemsizlik görüldü. Bu nemsizlik Amazon’daki orman yangınlarının daha da artmasına sebep oldu. Bu yangınların söndürülmesinde zorluk çekildi.