Yıldızlar oluşurken bazı zamanlarda etraflarındaki her kütleyi kendilerine çekemeyebilirler. Bazen Güneş’in çekim etkisinde kalan bazı artıklar olabilir. İşte bu artıklar da Güneş Sistemi’nde yer almakta olan gezegenlerdir. Yani içinde bulunduğumuz gezegenler de Güneş’ten çıkma bir kütledir. O yüzden önceden bahsetmiş olduğumuz yıldız ve gezegenin aynı ham maddeden gelmesi bu şekilde meydana gelmektedir.
Güneş Sistemi dediğimiz alan ise Güneş’in sahip olduğu yer çekimi ile bu sistem içinde yer alan tüm gezegenlerin yer almakta olduğu alandır.
Güneş sanıldığının aksine sadece sarı renkte değildir. Aslında şu anda sahip olduğumuz gözümüze daha çok beyaz gelmekte olan tüm renkleri içerisinde barındıran bir karışıma sahiptir. Güneş’in sahip olduğu nükleer enerjinin ise 5 milyar yıl daha kalacağı düşünülmektedir. Yani bu olay yaşanmadan şu anda yaşamakta olduğumuz Güneş sistemi dışında yeni bir yıldız sistemindeki gezegene yerleşmemiz için bu kadar süremiz bulunuyor. Bu süre zarfından eğer kendimizi yok etmezsek belki bizlere Güneş’ten sonra en yakın yıldız olan Proxima Centauri’dir. Bizim Güneş’imizden yaklaşık olarak 4, 24 ışık yılı uzaklıkta yer almaktadır. Her ne kadar 4 ışık yılı yakın gibi gözüküyor olsa da aslında bu mesafe oldukça fazladır. Işığın saniyede 300. 000 kilometre gittiğini düşünürsek bu mesafenin ne kadar fazla olduğunu hesaplamak için bir hesap makinesine ihtiyacınız olacak demektir.