William Herschel tarafından 1781 senesinde keşfedilmiş olan Uranüs gezegeni Güneş etrafındaki dönüşünü 84 yılda tamamlamasına rağmen kendi etrafındakini dönüşünü yaklaşık olarak 17 saat 14 dakikada tamamlamaktadır. Dünya günü ile 63 güne denk gelmektedir.
Dünya’ya uzak bir gezegen olmasından dolayı geç keşfedilmiş olan gezegenler arasında yer almaktadır. O yüzden de modern zamanlarda keşfedilmiş olan ilk gezegen olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer pek çok gezegen geçmiş dönemlerde bir şekilde biliniyordu. Ancak bu gezegenin keşfedilmesi için teleskop oldukça gerekli bir araçtı. Bununla birlikte kimyasal bir element olan Uranyum ismini bu gezegenden almıştır.
Mevsimler bu gezegende yaşanmaktadır ve her mevsim oldukça uzun yıllar boyunca sürmektedir. Bu gezegende kış mevsimleri 42 yıl sürerken aynı şekilde yaz mevsimleri de 42 yıl sürmektedir. Ancak böylesine soğuk bir gezegende yaz mevsimlerinin Dünya’daki gibi gerçekleştiğini düşünmeyin.
Dünya’ya uzak olduğu için de bugüne kadar sadece uzay araçları tarafından sadece bir kez gidilmiştir. Bu gezegendeki rüzgarın hızı ise saatte 900 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Gezegenin sahip olduğu halkalara kızılötesi ışınlar ile bakmak daha faydalı olacaktır. Çünkü ortaya daha net bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Bilindiği üzere görüntüleri görmemizi sağlayan şey ışıktır. Uzayda ışığın az olduğu yerlerden daha iyi bir görüntü almak için kızıl ötesi ışınları kullanmak bizlere fayda sağlayabilir. Gezegenin atmosfer kısmı ise zaman geçtikçe daha çok yoğunlaşmaya başladığından dolayı sisli bir atmosfere sahip olmasından dolayı Uranüs’e insanlı bir uzay aracı göndermek fazlası ile tehlikelidir.