Bu dev gezegenin ise şu ana kadar bilinen 67 tane uydusu bulunmaktadır. Bu uyduların en büyük 4 uydusu ise Galilei tarafından keşfedilmiştir ve bu sebepten dolayı bu uydulara Galilei uyduları adı verilmektedir. Jüpiter’in uyduları arasında olan ve bu 4 uydudan biri olan IO uydusu ise Güneş Sistemi’nde volkanik aktivitelerin olduğu tek gök cismidir. Bunun sebebi ise uydunun Jüpiter’in çevresinde dolanırken yaklaşıp uzaklaştıkça çekim kuvvetinin artıp azalmasıdır. Bunun sonucunda gelgit kuvvetinin oluşması ile birlikte uyduda volkanik aktiviteler gerçekleşmektedir. Yüzeyi bu kuvvetten dolayıp gerildiği için bu olay meydana gelmektedir.
Jüpiter’in bir diğer önemli uydusu ise yine Galileli uydularından bir tanesi olan Eurupa’dır. Bu uydunun yüzeyi tamamen buzullar ile kaplıdır. Buzulların altında ise tüm uydu tamamen kaplayan bir okyanus olduğu tespit edilmiştir. Bu sebepten dolayı Güneş Sistemi’nde Dünya’dan sonra yaşam barındırma ihtimali en yüksek olan yer olarak görülmektedir. Bilindiği üzere su yaşamın kaynağı olarak görülmektedir. Dünyamızda ise yaşam evrimsel süreçlerden geçmiştir. Europa uydusunda da buzulların altında buna benzer bir evrimsel süreç gerçekleşmiş ise böylesine büyük bir su kütlesinin içinde yaşam formu bulma olasılığı ile karşı karşıyayız demektir. Durum böyle olunca da NASA bu uyduya yakın zamanda insansız bir araç yollamayı planlamaktadır. Eğer bu insansız araç gezegene indikten sonra okyanus tabakasına ulaşırsa belki de ilk kez Dünya dışı canlıların varlığına şahit olabiliriz. Tabi bu canlılar bizler gibi zeki olmak zorunda değiller. Çok küçük daha olsa Dünya dışında bir canlı keşfetmek bu alanda büyük bir yankı uyandıracaktır.
Yine bu uydulardan bir tanesi olan Ganymede ise Güneş sisteminde yer almakta olan en büyük uydu olarak karşımıza çıkmaktadır.