Merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 yıldır IT sektöründe çalışmaktayım.. Birçok forum sitesinde moderatörlük adminlik yaptım ve hala da yapıyorum ama sosyal medya öyle bir bataklık haline geldiki böyle bir yazı yazmak durumu geldi içimden tamamen kendi şahsi düşüncelerimdir. Kişi veya Kurumları karalamıyorum.
Örneklere başlayalım..
- Forum yöneticilerinin kendini sosyal medyanın patronu sanması.
- Twitter İnstagram yada diğer sosyal medya mecralarında herhangi bir konu hakkında düşüncenizin başkalarına yanlış gelmesi sonucu tarafınıza yapılan linç girişimi.
- Büyük Forum siteleri mafyalığı premium üyelik 50 TL gold üyelik 200 TL isim değiştirme 1000 TL.
- Bilgi Kirliliği; Herhangi bir konuda o kadar çok kişi biliyor ve yorum yapıyor ki doğru bilgiyi elde edemiyoruz.
- Güvensizlik herhangi bir teknik destek veya danışmanlık konusunda 20 yıldır bu işi yapıyorum her yıl daha da kötüye gidiyor gitmesi de normal bu onarmal karşılamıyorum. Ama çok üzücü.
- Davetiye usulü çalışan reklam ağırlık w-arez siteler korkunç bir şekilde virüs saldırıları oluyor burdaki viral reklamlardan savunmasız veya bilgi sahibi olmayan kullanıcıların çok dikkat etmeleri gerekiyor.
- Lisans politikaları Oem lisans keyleri konusu Win 10 Pro lisans normal fiyat 1300 TL .......... com adresinde Oem lisans 20 TL tabi kullanıcı 20 TL olanı seçiyor ama şunun farkında değil ha crackli windows ha oem lisanslı key her şeyin bir açığını bulduk maşallah ama şunu unutuyoruz Ucuz etin yahnisi yavan (tatsız) olur .
- Herkesin site açma isteği şuan sadece Wordpress site tabanı 22,6 milyon aktif siteye sahip bu şu demek herkes youtube kanalı açar gibi site açıyor buda doğru veriye ulaşmamızı zorlaştırıyor. İşi bu olana amenna ama c/p şeklinde içerikler ve konular açıp site kurmak sadece İnternette var olduğunuzu gösterir başkasının fikriyle büyüyemezsiniz.
Sürçü lisan ettiysem Affola..
Hayırlı Ramazanlar..
Cnrsngl