Şuan kullandığım Antivirüs programı diğer kategoride olan Microsoft Esential Ancak yanında Zemana Antilogger kullanmaktayım sebebi ise bütün antivirüslerin bir konuda açığı olduğunu düşünmekteyim bu sebeple yanında Zemana kullanıyorum çok faydalı ve iyi güvenlik sağlıyor ya siz?
Windows 10'un içindeki kendi yazılımı olan defender var ve usb disk security.
5 yıl Mac kullandığım dönemde hiç antivirüs kullanmadım 😅
BilgData zemana antilogger kullanmanızı tavsiye ederim.
2009tan beri antivirüs kullanmıyoruz.Neden mi antivirüsler anlık olarak bilgisayardaki dosyaları tarar örnek siz bir oyuna tıkladığınızda antivirüs bu oyunun tüm dosyalarını tarar.Bir program açtığınızda tüm dosyalar taranır sonra program açılır.bu ağır bir program olduğunda programın açılma süresini etkiler ve bilgisayarınızda boşuna güç kaybı oluşturur.Tıkladığınız yeri bilirseniz taktığınız usb bellek yada harici depolama araçlarını dikkatli inceleye inceleye kullanırsanız.bir süre sonra virüsü gözle görür hale gelirsiniz.dersiniz ya bu dosya benim değil dersiniz. yada bir dosya indirirken orda yazan 5 saniyenin dolmasını beklemeniz gerektiğini 1 veya 2 ayda öğrenirsiniz gidip boşu boşuna tayıcıya eklenti yüklememiş ve bir virüs dosyası indirmemiş olursunuz.Dikkat ederek 11 yılldır kullandığınız windows işletim sistemli bilgisayarlarda antivirüs kullanmıyoruz.Kaldı ki zaten HasCodingOS işletim sistemli bilgisayarlarlarımıza virüs bulaşmıyor.bir dosya aktaracağımız zamanda HasCodingOS sistemli pcmizde o dosyaya bakıp virüs mü değil mi diye kontrol ettikten sonra windows'ta çalıştırıyoruz.Antivirüs alıp yıllarca lisans parası vermektense 11 yıldır gayet güzel ve virüssüz bir bilgisayar kullanıyoruz.Bir de ip ucu eğer bir ürün ücretsizse ürün sizsinizdir.